

Türkiye genelinde, hatta yurtdışında, Ordu’da yaşayanlardan daha fazla Ordulu bulunuyor. Var olduğumuz her yerde; vakıflar, dernekler, federasyonlar kuruluyor.
Ancak, henüz gerçekleştiremediğimiz bir hayalimiz var. Değerli hemşerilerimiz; “Bir üst yapı oluşturamadık, nüfusumuzu nüfuza dönüştürüp temsil gücümüzü artıramadık” diyorlar.
Son günlerde, sevindirici ve ümit verici adımlar atıldı. Ordulular Vakfı Başkanı Zekeriya Erdim, Sen 1 Ordusun İyilik Hareketi Başkanı Arif Hikmet İlke ve Ordu Dernekler Konfederasyonu Başkanı Özlem Öztekin arasında “istişare ve iş birliği” görüşmeleri yapıldı.
Bu görüşmelerde, bir ana fikir oluşturuldu. Arkasından, İstanbul’da bulunan Ordulu vakıfların ve federasyonların Başkanları ile de görüşülerek; birlikte değerlendirme gereği duyuldu.
26.11.2023 Pazar günü; Ordulular Vakfı Başkanı Zekeriya Erdim, Sen 1 Ordusun İyilik Hareketi Vakfı Başkanı Arif Hikmet İlke, Ordu Dernekler Konfederasyonu Başkanı Özlem Öztekin, Mesudiyeliler Vakfı Başkanı Ahmet Ali Şengönül, Ünyeliler Vakfı Başkanı Ayhan Doğan, Mesudiye Dernekler Federasyonu Başkanı Adnan Yılmaz, Ünye Dernekler Federasyonu Başkanı Ali Kemal Gövünç, Korgan Dernekler Federasyonu Başkanı Fatih Yeşilçayır, Kabataş Dernekler Federasyonu Başkanı Adem Alkaptan, Gürgentepe Dernekler Federasyonu Başkanı Hüseyin Koca, Esenyurt Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Gevrek bir araya geldiler. Toplantıya davet edilen diğer Federasyon Başkanları ise; sağlık sorunu, şehir dışında olma durumu gibi sebeplerle katılamayacaklarını bildirdiler.
Söz konusu gündem, enine boyuna değerlendirildi. Uzun müzakerelerden sonra, aşağıdaki konularda ön mutabakat sağlandı ve “birlikte hareket etme” kararı verildi:
1.Vakıf ve federasyon statüsündeki gönüllü teşekküllerin katılımlarıyla, “Ordu Üst Çatı Kuruluşları Meclisi” oluşturulması.
2.İnsan kaynaklarımızın kişisel, sivil toplum kuruluşlarımızın kurumsal gelişim düzeylerini artırarak daha etkin hale getirilmeleri konusunda iş birliği yapılması.
3.Ortak amaçlar için ortak tavırlar geliştirilmesi, söylem ve eylem birliği içine girilmesi.
4.Siyasette, bürokraside, sivil toplumda, ticarette hemşerilerimizin desteklenmesi.
5.Yerel seçim sürecinde, siyasi partilerin il ve genel merkez düzeyindeki üst yönetimleri ziyaret edilerek; demografik yapıya uygun adil temsil talebinde bulunulması.
6.Ortak Sivil Toplum Merkezi, Kültür Evi veya Kültür Çadırı oluşturulması; sertifikalı eğitimler, piknikler, kültür-sanat etkinlikleri, iyilik-yardım organizeleri gibi hedeflerin peşine düşülmesi. Bu bağlamda, Ordulular Vakfı’na ait gayrimenkulün de birlikte katma değere dönüştürülmesi.
7.Yurt içinde ve yurt dışında bulunan tüm Ordulu STK’larla koordinasyon sağlanması.
8.Bir sonraki toplantıda, bu mutabakatın yazılı hale getirilmesi ve ortak deklarasyon yayınlanması.